Lunds Öppna Verkstad är en kreativ mötesplats dit man kan gå för att använda maskiner och nyttja utrymmen för arbete som annars kan vara svårutförliga i hemmet. Verkstaden är till för dig över 16 års ålder och som bor i regionen. Vi vill ha en bred och välkomnande verksamhet och välkomnar  alla oavsett tidigare erfarenhet.

Du som vill utnyttja verkstaden måste först bli medlem. Det gör du enklast genom att anmäla ditt intresse på hemsidan eller genom att prata med någon av dem som är ansvariga i verkstaden under öppettiderna. Medlem blir du per halvår. Medlemsavgiften är 480 per halvår (endast 80 / månad!!!) och du anmäler dig via hemsidan, under fliken medlemskap.

För att få använda maskinerna i trä och metallverkstaden krävs att du deltar i en kortare säkerhetsgenomgång på ungefär 2 timmar. Dessa kommer hållas med jämna mellanrum eller schemaläggas så fort 8 personer visat intresse. Du kommer gå en genomgång av verkstäderna för att lära sig hur maskinerna fungerar, säkerhetsågärder samt vanliga rutiner kring städning.
Du hittar infomation om dessa här på hemsidan och på vår facebooksida.

Verkstäder

Sömnad och läderarbete
3D-skrivare
Elektronik
Trä
Metall
Måleri och screentryck

Det material som används, till exempel trä i träverkstaden eller tyg i syverkstaden, får man ta med sig själv. I elektronikverkstaden finns en hel del komponenter för dig att experimentera med men det är inte tillåtet att bygga in dessa i ditt projekt och ta med från verkstaden. För den som vill 3D-printa finns material att köpa på plats. Taxan är en krona per gram. Själva 3D-printern säger hur mycket modellen väger. För tillfället får man lägga pengarna i en burk som står inne i verkstaden, om ett litet tag kommer betalningen kunna ske via Izettle. Läs mer om våra maskiner under fliken Verkstad.

Än så länge har vi ingen förvaringsplats för dina pågående projekt men vi jobbar på en lösning.

Kontakt

Mail: kontakt@lundsoppnaverkstad.se

Facebook: facebook.com/lundsoppnaverkstad

Nu finns vi även på Instagram på @Lundsoppnaverkstad

Välkommen till Lunds Öppna Verkstad!